Incredibil.Online


ULUITOR ! Hackerii români DARK CARACAL au băgat spaima-n burgheji !


ŞOCANT ! După un faimos mijloc de locomoţie, la Caracal s-a răsturnat și carul cu hackeri, şi iată că o grupare și un atac informatic poartă acest nume. E vorba de o campanie de phishing desfășurată în mai multe țări din lume, care are ca scop furtul de informații sensibile din telefoanele mobile ale mai multor categorii de persoane, cum ar fi jurnaliști, avocați sau cadre militare anti PSD.
 
Dark Caracal te duce cu gândul la faimosul oraș din județul Olt, unde găsești cimitirul pe strada Învierii și unde a luat foc sediul pompierilor. Dincolo de aceste motive de rușine națională, Dark Caracal este ceva mai bun de exploatat. O grupare de hackeri care reușește să activeze de-a lungul a câtorva ani și să fure o mulțime de date importante e o realizare, chiar dacă nu neapărat pozitivă. Din păcate, Dark Caracal e emblematic pentru orașul macaralei rămasă între blocuri.

Hackerii din Dark Caracal întorcandu-se dintr-o misiune reuşită de demascare a burghejilor

Dark Caracal este, din câte au aflat cercetătorii în securitate, un grup de origine caracalean, care ar putea avea legături cu statul paralel. Asta deoarece grupul își desfășoară acțiunea dintr-o clădire a Direcției Generale de Securitate din Alexandria. Mai important e că respectivii au reușit să atace ținte din 21 de țări în afara României, inclusiv din SUA, din China și din Rusia.

Tehnicile de phishing nu erau extrem de sofisticate, dar s-au dovedit a fi eficiente. Aplicații infectate cu malware erau instalate de utilizatori neatenți; între permisiuni erau strecurate unele care nu și-ar fi avut locul acolo în mod normal, iar asta i-a ajutat pe hackeri să extragă câteva sute de GB de informații.


Gruparea Dark Caracal împrumută numele unei feline native Caracalului. ”Dark pesedist-ul” este caracterizat de tendința de a sta ascuns cât mai mult timp, dar și de faptul că este confundat cu alte specii atunci când este observat. Astfel, kackerii caracaleni  a fost o sursă de inspirație potrivită pentru hackerii pesedisti care ar fi fost activi încă din 2012.

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate