Incredibil.Online


ŞOCANT ! Cine a furat ROVERUL LUNAR ?


Misiunea Apollo 15 a avut loc în iulie 1971 și rămâne în istorie și prin faptul că a fost utilizat un rover cu care au fost parcurşi 27,9 km. La sfârșitul misiunii, roverul a fost abandonat pe suprafața lunară. Cel puțin așa au susținut reprezentanții NASA.
 
Zona investigată a fost numită Rima Hadley, o zonă cu multe roci vulcanice. În această zonă a fost descoperită o construcție cu pereți înalți cu forma literei D. Apollo 15 a avut ca misiune studierea solului lunar.
 
La trei zile de la începerea misiunii, înainte să ajungă pe Lună, astronauții au probleme cu ochii. În momentul în care țineau ochii închiși se produceau flash-uri luminoase, foarte puternice.

Aceeași problemă au avut-o și astronauții din cadrul misiunii Apollo 11. Irwin, unul dintre astronauți a povestit că nu mai putea să închidă ochii din cauza acestor lumini care luau forma unui fulger. S-a presupus că razele cosmice sunt cauza acestui fenomen, raze încărcate puternic din punct de vedere energetic.

Manevra de intrare în orbita lunară s-a efectuat pe partea nevăzută a Lunii. Din această cauză, 78 de ore, comunicarea cu Pământul a fost întreruptă. Zona lunară care trebuia studiată era craterul Aristarchus, dar pentru că era foarte accidentat se decide studierea zonei Rima Hadley. Roverul și toate materialele utilizate pentru cercetarea zonei au fost abandonate la sfârșitul misiunii.



După încheierea misiunii, specialiștii de la NASA fac declarații spectaculoase cu privire la reușita misiunii. Să investighezi 28 de kilometri de suprafață lunară era o performanță de invidiat.
                                                                                                                                                                 

În anul 1992, japonezii lansează sonda spațială Kaguya, care a transmis imagini importante de pe Lună. Tot materialul abandonat de astronauții misiunii Apollo 15 dispăruse în mod misterios. Mai mult, în zonă erau urme în solul lunar, adânci și care aveau culoarea albă.

Cotidianul The Sun avea să publice un articol în acest sens, al cărui autor era un astronom japonez, care a ridicat două probleme. Dacă astronauții misiunii Apollo 15 au explorat cu adevărat solul lunar, cum au dispărut materialele lăsate pe Lună? Cine putea să le recupereze, se întreba autorul articolului.

Și cea de a doua problemă ridicată a fost legată de faptul că poate pe Lună nu a existat niciodată un rover abandonat de astronauți, pentru că nici ei nu au ajuns acolo.

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate