Incredibil.Online


ŞOCANT ! 3 din 10 români nu mai au NICI UN DINTE în gură !


Acestea sunt cifrele care ar trebui să ne şteargă orice zâmbet: 3 din 10 români şi-au pierdut toţi dinții din gură, în special, pentru că nu se spală corect.

Ajunşi în situaţie limită, cei mai mulţi merg la stomatolog în momentul în care nu mai suportă durerea, iar dinții nu mai pot fi salvaţi.

Din păcate, nici statul nu ne încurajează,prin controale stomatologice gratuite, aşa cum se întâmplă în străinătate. Pe cât de trist, pe atât de adevărat. Cei mai mulţi dintre români spun că nu merg la stomatolog pentru că nu au bani.


30% dintre români nu mai au nicun dinte natural. Iar la acest capitol stăm mai prost decât alţi europeni, în Uniune media fiind de 10%. Studiile arată şi că 7 din 10 compatrioţi şi-au pierdut măcar un dinte. Iar una dintre cauzele acestei probleme o reprezintă faptul că nu ştim să ne spălăm corect dantura.

Doctor medic stomatolog: ’’Trebuie să ne periem dinții într-un singur mod. De lângă gingie spre exterior, timp de 2 minute, evităm astfel să afectăm gingia″



Ideal ar fi să ne spălăm pe dinţi după fiecare masă, însă doctorii spun că este obligatoriu măcar dimineaţa şi seara, înainte de culcare. Iar cei care ştiu că au dantură sensibilă trebuie neapărat să folosească o pastă cu fluor.

Moştenirea genetică, fumatul şi alimentaţia sunt alţi factori care contribuie la carierea dinţilor.

Stomatologii spun că un control dentar la 6 luni este absolut necesar dacă vrem să evităm problemele grave. În caz contrar rămânem fără dinţi şi masele. Iar asta înseamnă cheltuieli şi mai mari, dacă vrem să mai zâmbim vreodată.

În prezent orăşenii care îşi permit ajung în general la implanturi dentare.

Pacient: ’Pe primul l-am făcut acum 9 ani...″

Problema este că implantarea unui singur dinte costă cel puţin 500 de euro.

Că să nu ajungă în situată părinţilor lor, copiii ar trebui să asculte de sfaturile primite la şcoală despre cât de important este periajul. Pe de altă parte, în România doar consulatiile şi unele tratamente sunt gratuite pentru minori în timp ce adulţii trebuie să plătească pentru orice întâlnire cu medicul stomatolog.

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate