Incredibil.Online


ULUITOR ! JAFUL lemnului in ROMANIA ! Exportăm LEMN cât Rusia și Austria ! IMPREUNA !


Țara noastră este al treilea stat european în clasamanetul celor care au exportat lemn către SUA, în 2016, cu o cantitate de 44.000 de metri cubi de cherestea. Cu acesta cantitate sunt depășiți doar de Suedia (205.000 mc) și Germania (134.000 mc).


 
Prin comparație, România a exportat mai puțin în ianuarie – octombrie 2016, față de aceeași perioadă din 2015, când trimitea către State circa 58.000 de metri cubi de cherestea.


Am tăiat pentru America o mică pădure

Potrivit calculelor specialiștilor forestieri, dintr-un metru cub de lemn de rășinoase, la un gater performant se poate obține 0,75 mc de cherestea. Asta înseamnă că în România s-au cel puțin 58.700 de metri cubi de lemn rășinos pentru a produce cantitatea de cherestea pe care SUA a importat-o de la noi.

În plus, știm că de pe un hectar de pădure se exploatează, în medie, 300 de mc de lemn, iar asta înseamnă că România a defrișat aproximativ 200 de hectare de pădure (196 ha, ca să fim exacți) pentru a acoperi comenzile venite de la americani.



În termeni de suprafață, asta se traduce cu echivalentul a 1,96 milioane de metri pătrați de pădure pe care România nu-i mai are, sau, mai bine spus, cam 1,96 km patrați de pădure căreia îi vor trebui cel puțin jumătate de secol pentru a se regenera.

Pentru a vă face o și mai bună imagine, pădurea pe care am tăiat-o pentru export, are o lungime de 2 km și o lățime de 1 km, adică echivalentul vatrei unui orășel de provincie care acoperă cam 4.000- 5.000 de suflete.

Exportăm cât Rusia și Austria

Potrivit cifrelor woodstat.com, România a trimis mai multă cherestea decât Austria și Rusia la un loc. Astfel că, aceste două state, au exportat către America 20.000 mc (Austria) și, respectiv, 23.000 mc (Rusia).

De asemenea, au depășit la trimis lemn și state mai proeminente în păduri precum Finlanda, care nu a avut afaceri cu SUA decât cu echivalentul a 3.000 de mc.

De lăudat este faptul că, suntem printre puținele state care și-au micșorat exportul de cherestea către SUA, dar cu toate acestea, tot pierdem mii de hectare de pădure în fiecare an.


Libertatea

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate