Incredibil.Online


SOCANT ! Povestile oamenilor INGROPATI DE VII


Cazurile in care oamenii erau ingropati inainte sa moara cu adevarat erau destul de frecvente in secolul al XIX-lea, cand metodele de stabilire a decesului erau nesigure. Chiar si medicii moderni au comis asemenea greseli.

Mary Best avea 17 ani cand s-a imbolnavit de holera in India. Mama sa adoptiva parasise tara de cateva luni deja, cand fetei i s-a facut atat de rau incat si-a petrecut ore intregi in agonie. Pulsul ei a devenit din ce in ce mai slab, pana cand, in final, un doctor a declarat-o moarta.

A fost inmormantata cateva ore mai tarziu, intr-un cimitir din Calcutta. Se intampla in anul 1871, cand victimele holerei erau ingropate la scurt timp dupa deces pentru a preveni imprastierea bacteriilor. Nimeni nu a pus la indoiala decesul tinerei, scrie Daily Mail.

A murit dupa ce s-a ingropat de viu ca sa scape de frica de moarte 

Insa, 10 ani mai tarziu, cand mormantul a fost deschis pentru a-l ingropa si pe unchiul fetei care murise recent, groparul si ajutorul acestuia au vazut ceva infricosator. Capacul cosgiugului era pe podeaua acestuia, iar scheletul fetei era jumatate inauntru, jumatate afara, iar in partea dreapta a craniului se putea observa o fractura puternica. Degetele acesteia erau indoite, iar hainele, rupte. Se parea ca Mary nu era moarta cand a fost ingropata, ci numai in stare de inconstienta.

O carte cu intamplari macabre, publicata in 1905

Bolnavii de holera intra in coma destul de frecvent, la fel cum s-a intamplat si in cazul adolescentei, care, cel mai probabil, s-a trezit cateva ore sau zile mai tarziu fara sa stie unde se afla.

In acele vremuri, astfel de intamplari nu erau chiar atat de neobisnuite, medicina fiind inca primitiva. Unii oameni erau atat de speriati de acest destin incat cereau sa li se infiga un tarus in inima pentru ca medicii sa fie siguri ca au murit.

O carte despre astfel de cazuri a fost scrisa in 1905 si republicata in prezent. Mai multi medici au prezentat in paginile cartii numeroase cazuri de ingropari premature din intreaga lume.

In 1887, in Franta, un tanar era carat spre mormant, cand groparii au auzit un zgomot care venea din interiorul sicriului. De frica sa nu induca panica in randul participantilor la inmormantare, acestia au continuat procedura. Totusi, toata lumea a auzit sunetul din cosciug, acesta devenind din ce in ce mai puternic. In loc sa deschida sicriul, oamenii au chemat primarul, insa pana a ajuns acesta baiatul a murit asfixiat.



Un alt caz ingrozitor s-a intamplat in New York, in 1851. Virginia Macdonald a fost ingropata dupa ce s-a imbolnavit, in ciuda faptului ca mama fetei a insistat asupra faptului ca nu este moarta. Femeia a cerut apoi ca fiica ei sa fie scoasa din groapa. Virginia a fost gasita intoarsa pe o parte, cu mainile muscate fie de foame, fie din cauza terorii.

De asemenea, in 1904, un baiat de 14 ani a fost ingropat, dupa ce a fost luat cu forta de la mama lui care era convinsa ca fiul ei este inca in viata. La o zi dupa inmormantare, aceasta a sapat de una singura, a deschis cosciugul si a descoperit corpul baiatul contorsionat, ca si cum ar fi incercat sa evadeze. Copilul murise sufocat.

O intamplare la fel de macabra a avut loc in Italia, in 1890, cand o femeie insarcinata a fost ingropata de vie. Desi se credea ca a murit, ea intrase, de fapt, in coma. Cosciugul in care se afla Lavrinia Merli a fost gasit deschis doua zile mai tarziu, insa nu a fost clar cum de s-a intamplat acest lucru. Fata isi recapatase cunostinta, chiar nascuse copilul pe care il purta in pantece, insa murisera amandoi la scurt timp.

Niciun comentariu:
Write comentarii

Incredibil.Online

Articole noi

Recent Posts Widget

Recomandate